ronaldinho10
Moderator
Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 10028
|
|
Arde-i bade-n casa-nchisa.mp3 Asta-i nana de la Vata.mp3 Bate vantul florile.mp3 De-ar fi dorul ca dorul.mp3 Dorul badii..mp3 Fusul.mp3 Lume, lume, cum te duci.mp3 Lume, lume, draga lume.mp3 Mai badita de-al tau drag.mp3 Romania, tara draga.mp3 Ulita-i lunga si larga.mp3 Usurica-i dragostea.mp3 Vecina, draga vecina.mp3
"Biografie Născută la cāţiva kilometri de Reghin, la Caşva, Natalia Gliga a avut primul contact cu muzica la şcoală, ca noi toţi. După o scurtă perioadă petrecută la Bucureşti, cu părinţii refugiaţi, a revenit la Reghin pentru terminarea şcolii elementare. A īnceput să frecventeze cursurile şcolii de industrie de la Tārgu Mureş, dar, din fericire, a renunţat, la insistenţele părinţilor, şi "pentru că nu era chemarea mea", după cum susţine interpreta. Viaţa a dus-o apoi la un notariat public, unde a īnvăţat să scrie la maşină şi să redacteze acte oficiale. Teoria muzicală şi-a īnsuşit-o tot īn capitală, la Liceul de muzică nr.12, sub directa īndrumare a Mariei Tănase şi a Miei Barbu. A fost colegă cu cei care, peste ani, aveau să se afirme īn muzică la un nivel la care mulţi visează. Printre aceştia, Gheorghe Zamfir, de care Natalia Gliga īşi aminteşte că "era un coleg bun, şi care a avut ambiţie să se realizeze". Īncă mai păstrează legătura cu maestrul, iar de fiecare dată cānd acesta trece prin Reghin nu uită să o salute. Soţul interpretei, Dumitru Vasi-Şoimoşanu, a scris o antologie de umor care cuprinde peste 50.000 de anecdote grupate tematic īn zeci de volume dintre care au apărut pānă īn prezent doar cāteva, din motive financiare. Primul volum a văzut lumina tiparului abia īn anul 1994 şi se intitulează "Īntre soţi". Cel de-al doilea volum, intitulat "Iubirea e un lucru foarte mare" a apărut īn 1998, īn trei ediţii, la Editura Maşina de Scris. Toată opera sa a fost cenzurată, stupoare!!! nu numai pe vremea regimului comunist, ci şi īn anul 2003! Īn acel an a apărut un CD "Antologia umorului politic - Eterna şi fascinanta anecdotă". Ministrul de externe de atunci, Mircea geoană, a comandat 50 de exemplare, īnsă comanda a fost cenzurată din 2 motive pe cāt de penibile pe atāt de nejustificate īntr-un stat democratic, cum este Romānia : 1.Poza de pe coperta CD-ului mai sus amintit Iliescu era aşezat lāngă [Nicolae Ceauşescu|Ceauşescu]]. 2.Titlul deranja, făcānd aluzie la cartea lui Adrian Costea, Eterna şi fascinanta Romānie, care la vremea respectivă a stārnit un adevărat scandal."
_______________________________________ Adevărata măsură a vieţii unui om nu se poate obţine decāt prin lipsa de măsură, dorind fără măsură, īndrăznind fără măsură, iubind fără măsură. ( Octavian Paler )
|
|